Scania P340, máte někdo rozměry vozu?? pls
-
zdenek_onz
- Nováček na fóru
Scania P340, máte někdo rozměry vozu?? pls
Čau kluci, chystám se na stavbu této Scanie (viz foto). Pokud jsem to správně vygoogloval tak se jedná o podvozek P340 s kabinou CrewCab. Rozměry kabiny mám ty jsem našel na ofic. webu ale nenašel jsem nikdy rozměry podvozku. Šířka je 2550mm to je jasne ale nevím délku vozu a rozvor. Jestli někdo víte, tak mi to prosím napište diky moc :talk
- Přílohy
-
- Scania-P_340.jpg (65.45 KiB) Zobrazeno 6295 x
Garáž:
Crosstiger (předěláno z monstra na expedici)
Škoda Octavia (TT-01)
Rozpracováno: Tatra T815 (šnekový převod + části TL-01) :)
Škoda Octavia (TT-01)
Re: Scania P340, máte někdo rozměry vozu?? pls
na stejných offic stránkách je i nákres šasí s různými nádržemi, pokud znáš jakýkoliv rozměr na podvozku, dalo by se z toho pro začátek vycházet
http://www.scania.com/products-services ... ayout.aspx
http://www.scania.com/products-services ... ayout.aspx
"Výkonnost vozidla není závislá jen na počtu koní, nýbrž na stupni porozumění mezi člověkem a vozidlem" (dílenská příručka Praga V3S)
"Jedete-li s větrem v zádech, naučte se využívat jeho sílu" (příručka k obsluze Trabant 601)
"Jedete-li s větrem v zádech, naučte se využívat jeho sílu" (příručka k obsluze Trabant 601)
-
zdenek_onz
- Nováček na fóru
z toho se moc vycházet nedá, to jsou podvozky pro tahače návěsů jestli se nepletu
, ale už jsem asi něco oběvil, stejný podvozek jako chci dělat já se používá u hasičských aut typu CAS24 nebo 28 a tam je je rozvor kol 4300mm a ten asi použiju :) viz.: http://www.fire-engine-photos.com/pictu ... r16470.asp
Garáž:
Škoda Octavia (TT-01)
Škoda Octavia (TT-01)
Klikni na odkaz --> příkklady výkresů --> CB 4x2 nebo 4x4 (no prostě řada CB :) )
Těch výkresů tam je opravdu hooodně
Těch výkresů tam je opravdu hooodně
-
zdenek_onz
- Nováček na fóru
jj máš pravdu, výkresů je tam haaafo, CB4x4 to je to pravé ořechové co chci, diky za link ještě dnes zajdu do železářství pro hlinikove jekly a pomalu začnu s úpravama podvozku TL-01 na kterém to chci postavit. Než začnu tak si ale ještě pujdu zajezdit odpoledne do lesa než toho monstra rozeberu :)
Garáž:
Škoda Octavia (TT-01)
Škoda Octavia (TT-01)
Jen hlavně nezapomeň zvětšit rozvor :D
-
zdenek_onz
- Nováček na fóru
domitea, jj nezapomenu, jestli jsem to přepočítal správně tak pro měřítko 1:14 budu muset časi rozřiznout na pul a nadstavit o 4cm tak aby byl rozvor 300mm... orig rozvor hasičské cisterny 4300mm,... při rozvoru 3900mm u toho CB4x4 by to na rcčku potom bylo 278mm,nemám-li pravdu opravte mě pls
při tom kratším rozvoru škoda až řezat šasi :(
Garáž:
Škoda Octavia (TT-01)
Škoda Octavia (TT-01)
Sím - sím Plha se hlásí !! :wait
Já mám připomínku´- proč počítáš s měřítkem 1:14 a ne 1:13,5 ??
Z čeho budeš mýt kabinu ?? Ze Scanie od Tamky (1:13,5) , nebo od Brudera (1:16) , nebo samodomo (1:14) ??
Dle mého většina 14ctin má ve skutečnosti měřítko 1:13,5 aby se přiblížila Tamkovejm kamionum . Ono se to nezdá , ale i těch 0,5 měřítka udělá na velkým autě hodně :wink:
Já mám připomínku´- proč počítáš s měřítkem 1:14 a ne 1:13,5 ??
Z čeho budeš mýt kabinu ?? Ze Scanie od Tamky (1:13,5) , nebo od Brudera (1:16) , nebo samodomo (1:14) ??
Dle mého většina 14ctin má ve skutečnosti měřítko 1:13,5 aby se přiblížila Tamkovejm kamionum . Ono se to nezdá , ale i těch 0,5 měřítka udělá na velkým autě hodně :wink:
-
zdenek_onz
- Nováček na fóru
no tak já bych to chtěl v tom měřítku 1:14 protože jsem se v nejednom eshopu na netu dočetl že ty scanie od tamiye jsou pravě v tomto měřítku, co se kabiny týče tak to vydim na domácí výrobu.
S tím že půl procenta muže v rozměrech udělat znatelný rozdíl souhlasím, proto jsem napsal distributorovi vozů scania pro ČR a oni mi zaslali výkresy kabiny a podvozku ( par hodin na to jsem to na jejich webu stejne našel
) Tímto bych jim chtěl za ochotu poděkovat :yes
S tím že půl procenta muže v rozměrech udělat znatelný rozdíl souhlasím, proto jsem napsal distributorovi vozů scania pro ČR a oni mi zaslali výkresy kabiny a podvozku ( par hodin na to jsem to na jejich webu stejne našel
Garáž:
Škoda Octavia (TT-01)
Škoda Octavia (TT-01)