Inzeráty

Do tohoto fóra prosím pište příspěvky a dotazy na témata, která nejdou zařadit nikam jinam :-)
Odpovědět
rcrogi
Junior člen fóra

Inzeráty

Příspěvek od rcrogi »

Pozeral som sa do sekcie Bazár a nevedel som, či sa mám smiať alebo plakať. Prevažná časť inzerátov "Kúpim" je bud humoristické čítanie alebo provokácia. Záujemcovia o off road jazdenie si vlastne ani nedajú toľko práce aby si najprv niečo prečítali, zistili ceny a potom zháňali. Začiatočník bez penazí zháňa Tatru 8x8 v cenovom rozpätí od 1 500 do 3000 Kč. :twisted: Ked už pominem absolutnú nevhodnosť po stránke technickej pre začiatočníka tak sa veľmi divím, že má vlastne odvahu ponúkať takúto cenu v podstate za technické klenoty. Ved modely TATRA členov tohoto fora sa nedajú ani inak nazvať.

Možno by bolo dobré keby niekto z ostrielaných harcovníkov zosmolil nejaký článok ktorý by problematiku prebral komplexnejšie. Niečo takéto napríklad
http://www.rcauta.net/modules.php?name= ... cle&sid=93

Potom by asi ubudlo dosť dotazov aj vo fore ktoré nám hýbu žlčou. :wink: :D
Igor
Mini-T, M18, FG Marder 1:6,
Vory
Nováček na fóru

Příspěvek od Vory »

Pro ty co podavaji nesmyslne inzeraty:!:: No je to dosti usmevne kdyz nekdo chce tatru 8x8 za 3000kc a zaroven k placi ze nekteri lide nemaji soudnost co namahy,penez a hlavne casu jini lide vrazili do stavby svich milacku a pak je nekdo chce za 3000kc... Ja sam sem student je mi 16 a stavim si svuj prvni model RC trucku (MAN 4x4 nebo 6x6 podle penez od Bruderu) nevim o tom ani fň ale snazim se procitat fora a zjistovat informace abych mel predstavu o tom jak se co dela a co kolik stoji a sam sem byl prekvapen ze kloub stoji 300kc a ze reegulatory se pohybuji od 1200kc az k 8000kc,ale akceptovat ceny musim a hold se nesmim nechat zlakat mylnou predstavou ze neco budu mit ihned a za male penize kdyz uz jsem se rozhodl si model postavit tak musim setrit na urcite dily popripade postupne na celi model...:wink: Se stavbou sem zacal asi pred mesicem a doufam ze kdyz penizky dobre pujdou tak ji zakoncim pristi rok touto dobou.
Jeste k odkazu od Rogiho: Moje prvni bota "pri stavbe" bylo zakoupeni modelu s nespravnou kabinou (s tou vyssi asi o 1,3 cm) coz zapricini vyssi teziste,ale co chybami se clovek uci a priste si dam pozor co kupuji :idea:
rcrogi
Junior člen fóra

Příspěvek od rcrogi »

Tak toto je názor zodpovedného a seriozneho mladého človeka ktorý to myslí s modelárstvo naozaj vážne a vie si vážiť prácu druhých. Bodaj by takýchto chlapcov bolo čo najviac medzi nami :!: :!: :!: :!:
Igor
Mini-T, M18, FG Marder 1:6,
Vory
Nováček na fóru

Příspěvek od Vory »

Diky.. Jenze co je mi platne byt mlady zodpovedny atd. kdyz se stejne nebudu moc zucastni zavodu ve Starem Plzenci ani v Brne protoze pro 16 leteho cloveka z prostredka Vysociny jsou tyto mista ponekud z ruky... :? :cry: Chtel bych se zeptat zda se zde nekde nevyskytuje nekdo z okoli Havlickova Brodu nebo Zdaru nad Sazavou s kym by bylo mozne si nekdy ve vzdalene budoucnosti treba zajezdit ci blize konzultovat stavbu :?: :?: :?:
jenda
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od jenda »

Vory píše:Pro ty co podavaji nesmyslne inzeraty:!:: No je to dosti usmevne kdyz nekdo chce tatru 8x8 za 3000kc .... :idea:

no inzeráty sem moc nečetl, ale pokud se v nich vyskytují takové a jim další podobné, tak tedy nevěřím vlastních očím..zajímalo by mne, jak přišli na ty ceny..popravdě, i když si vemu, třeba plastikové modělářství, tak by se tahle cena za podobné modely asi možná vyšplhali o něco výš..a to je jen to "modelaření na koukání"..
takže pro neznalé inzerující..stavím trial model na bázi Baja Champu od Tamiyi..já vím, není to zrovna ideální...ale..a tady je moje cena
TL01B Bajä Champ (se servem, reglerem) - cca 2.900
Monster truckový gumy 2 páry - cca 700
Zadní disky od Champu 1 pár - cca 220
Kabina z hračky sklápečky od Leny (MB Actross) - cca 200 (i s poštovným)
Materilá pro rám na uchycení kabiny a na další věci ( pokud se nenašel v garáži a na jiných místech ) - cca 200 ( a to je pouze jen plast )
Baterka Pack NiMh 3000 - cca 800
Zamýšlená RC souprava (pravděpodobě 2-kanálová) - nová cca 2.000
takže suma sumárum cca 7.000 !!
a to je jen úprava defakto hotového..a to vlastně nepočítám práci..

a to jsem si ještě vzpomněl, že sem nepočítal třeba nabíječku na pack, případné baterky do vysílače, případný náhradní díly pro strýčka příhodu atd. atd.. takže jak je vidět, opravdu základní "modýlek" se může pohybovat komplet někde kolem 10.000
Lukas
Junior člen fóra

Příspěvek od Lukas »

Je fakt ze nektere dotazi na inzeraty si nezaslouzi ani cist.
Flare
Administrátor

Re: Inzeráty

Příspěvek od Flare »

rcrogi píše:Pozeral som sa do sekcie Bazár a nevedel som, či sa mám smiať alebo plakať. Prevažná časť inzerátov "Kúpim" je bud humoristické čítanie alebo provokácia. Záujemcovia o off road jazdenie si vlastne ani nedajú toľko práce aby si najprv niečo prečítali, zistili ceny a potom zháňali. Začiatočník bez penazí zháňa Tatru 8x8 v cenovom rozpätí od 1 500 do 3000 Kč. :twisted: ....

Potom by asi ubudlo dosť dotazov aj vo fore ktoré nám hýbu žlčou. :wink: :D
Je pravda, že některé inzeráty jsou docela drsný, ale skoro si troufnu tvrdit, že je to kombinace naivity-věku-nedostatku informací. Možná i také hodnotou peněz ... ono pro někoho jsou 3000 třeba "celoroční" úspory, pro někoho denní výdělek. Ta naivita je samoržejmě v tom, že celokovový prototyp (ani ne malosérie) holt nebude jako plasťák z Makra ... Nemá cenu se rozčilovat, osobně nemám doma technické prostředky na obrábění kovů, tak holt člověk musí vysolit peněz víc a nechá si to někde udělat, někdo to nahrazuje metodou "co dům dá" ...

... ale jinak platí, že kdo se nezeptá se nic nedoví ... třeba mu někdo něco za 3000 prodá, co se někde válí ... jen nemůže čekat 100%ní tip-ťop model .... ono na eBay se dá koupit kdeco ...
David D.
Nováček na fóru

Příspěvek od David D. »

Vory píše:Diky.. Jenze co je mi platne byt mlady zodpovedny atd. kdyz se stejne nebudu moc zucastni zavodu ve Starem Plzenci ani v Brne protoze pro 16 leteho cloveka z prostredka Vysociny jsou tyto mista ponekud z ruky... :? :cry: Chtel bych se zeptat zda se zde nekde nevyskytuje nekdo z okoli Havlickova Brodu nebo Zdaru nad Sazavou s kym by bylo mozne si nekdy ve vzdalene budoucnosti treba zajezdit ci blize konzultovat stavbu :?: :?: :?:
Já jsem ze Světlé nad Sázavou ale bohužel jsem jěště o tři roky mladší než ty :( takže zatím jen sbírám informace.
Vory
Nováček na fóru

Příspěvek od Vory »

No jo no,ale já sbírám informace stále se stavbou sem v podstatě teď začal a vůbec na to nemam čas budu rad,když do zimy dam do kupy podvozek bez elektriky... :-) To víš my mladší to nemáme lehký,ale ber to z ty druhy strany,časem taky zestarneš :-D
David D.
Nováček na fóru

Příspěvek od David D. »

Nejhorší sou ty finance , už se tešim na brigádku :D Jinak držim palce při stavbě.
Odpovědět