MAN 4x2 1:10
Re: Liaz 100.55D 4x4
Aky motor by ste doporucili? Mig alebo Graupner alebo nieco ine?
Naposledy upravil(a) CBL dne 31 led 2009 18:08, celkem upraveno 1 x.
MAN 4X2 1:10 80% dokončené
Futaba attack 2er 2kanal
nosram hawk reverse
permax 600 7.2V
pajero- tamiya cc-01
Futaba attack 2er 2kanal
nosram hawk reverse
permax 600 7.2V
pajero- tamiya cc-01
Je to zavitova tyc. Model robim z veci najdostupnejsich tu na dedine a strojove vybavenie tiez nieje najlepsie-stojan na vrtacku vrtacka flexa zvaracka (obycajna). Zvaral mi to otec. Nieje to profik ale aspon to drzi :DCrashMaN píše:Hřídel v té nápravě je závitová tyč?
nebo je tam závit na krajích u kol. :)
Futaba attack 2er 2kanal
nosram hawk reverse
permax 600 7.2V
pajero- tamiya cc-01
Futaba attack 2er 2kanal
nosram hawk reverse
permax 600 7.2V
pajero- tamiya cc-01
Takhle nějak jednoduše :CBL píše: Moholi by ste mi to aspon nacrtnut v "znamom programe malováni"![]()
Alebo aj v inom

Motor uchycený na podložce, která je napevno spojená (přišroubovaná nebo pájená na kulatinu nebo trubku která tvoří čep na kterém se motor může v rámu kývat. Konce kulatiny (čepu) jsou zasunuty do otvorů v rámu a prochází skrz. Motor se zadní nápravou je spojen napevno s hřídelí . Kdzž se náprava pohybuje nahoru a dolů tak se motor kývá současně s ní.
Ale pozor , v tomto případě , musíš dodržet zásadu , že chod pérování nahoru a dolů a tím pádem také sklon tlumiče, nebo pružiny musí vždy svírat pravý úhel s osou hnací hřídele od motoru k nápravě (modré čmáranice
Kdyby jsi měl pérování svisle dolů jako je to normálně, tak by musel být spojovací hřídel od motoru k převodovce výsuvný a to nelze pokud není motor napevno. Pak by se to kouslo.
No asi tam dam dva kardany :D . Este uvidim. a ta naprava prave dosluzila kad som to chcel rozkrutit na vrtacke
. Takze musim urobit druhu. Na tej som aj tak zvolil blbu konstrukciu a nemala ani loziska. Teraz musim urobit oloziskovanu a lepsie to skonstruovat.
Futaba attack 2er 2kanal
nosram hawk reverse
permax 600 7.2V
pajero- tamiya cc-01
Futaba attack 2er 2kanal
nosram hawk reverse
permax 600 7.2V
pajero- tamiya cc-01
proč ten motor rovnou nepřidělat na nápravu 
Dagger - Unimog - ROSS. :) http://www.youtube.com/watch?v=m8ZsO1Uthlc
Tiez by ma zaujimalo preco vacsina z vas pouziva SPEED 600 a nie MIG 600, v com je MIG horsi?CBL píše:Aky motor by ste doporucili? Mig alebo Graupner alebo nieco ine?
Kyosho Pure Ten Alpha 3, Subaru Impreza, GM V4R +, MIG 500 Turbo Race, 2x NiMH Nosram 2200
Já používám MIGy, jsou uplně stejný jako SPEEDY, jen je na nich jiná nálepka. :wink:Lukas_M píše:Tiez by ma zaujimalo preco vacsina z vas pouziva SPEED 600 a nie MIG 600, v com je MIG horsi?CBL píše:Aky motor by ste doporucili? Mig alebo Graupner alebo nieco ine?
Ja musim urobit novu napravu lebo ta co som urobil uz dosluzila(nie zeby som tak dlho jaydil ale som ju blbo urobil) a mozno tam ten motor hned prisrubujemPAPAN píše:proč ten motor rovnou nepřidělat na nápravu
Futaba attack 2er 2kanal
nosram hawk reverse
permax 600 7.2V
pajero- tamiya cc-01
Futaba attack 2er 2kanal
nosram hawk reverse
permax 600 7.2V
pajero- tamiya cc-01
Pokud bude mít převod šnekem , tak je přidělání motoru na nápravu dost neřešitelné . Bode li tam čelní ozubený převod , tak to s Migem nebo Speedem bude pěkná stihačka
Zítra to proberem :wink:
Ako som už spominal mne neide o to aby to jazdilo pomaly ale aby to jazdilo rychlejšie. Ten šnek je už nepoužiteľný ako som spominal vcera. nasiel som doma novy šnek pomer je 16:1 takze som vypocital takych 16km/h. Teraz som sa už pri počitani nepomylil. :) Mam ale jeden problem ze je šnek aj Ozubene koleso z mosadzialebo niecoho takeho. Obidva su z jedneho materialuRoman píše:Pokud bude mít převod šnekem , tak je přidělání motoru na nápravu dost neřešitelné . Bode li tam čelní ozubený převod , tak to s Migem nebo Speedem bude pěkná stihačkaZítra to proberem :wink:
Futaba attack 2er 2kanal
nosram hawk reverse
permax 600 7.2V
pajero- tamiya cc-01
Futaba attack 2er 2kanal
nosram hawk reverse
permax 600 7.2V
pajero- tamiya cc-01
Este sa chcem opytat kto pouziva co na pripevnenie ozubeneho kolesa /sneku na os? Neake lepidlo alebo to bodnut Cockou alebo uz som videl aj zavitovu tyc(aj ja som to tak mal) 
Futaba attack 2er 2kanal
nosram hawk reverse
permax 600 7.2V
pajero- tamiya cc-01
Futaba attack 2er 2kanal
nosram hawk reverse
permax 600 7.2V
pajero- tamiya cc-01
Buď sploštit hřídel a dat tam červík nebo rozříznout a stáhnout hřídel šrouby ( ale to zub. kolo musí mít náboj
jestli nemá tak si ho buděš muset vyrobit)
jestli nemá tak si ho buděš muset vyrobit)
Dakujem.Mate naozaj talent na kreslenie v malovani :wink: . A ten šnek ked je z mosadzi obidva casti mohlo by to ist?
Futaba attack 2er 2kanal
nosram hawk reverse
permax 600 7.2V
pajero- tamiya cc-01
Futaba attack 2er 2kanal
nosram hawk reverse
permax 600 7.2V
pajero- tamiya cc-01
Pánové mě asi umlátí, ale ...CBL píše:Dakujem.Mate naozaj talent na kreslenie v malovani :wink: . A ten šnek ked je z mosadzi obidva casti mohlo by to ist?
Já mám oz. kolo na závitovce přes dvojitou kontramatku, tj. ozubené kolo mezi dvěma matkami a matky i s kolem v dalším páru kontramatek. Drží to dost pevně, ještě to ani jednou nepovolilo,.. :wink:
Ale uznávám, že nejlepší je červík.
Presne tak som to mal aj ja a tiez to držalo. a dost pevneSQD píše:Pánové mě asi umlátí, ale ...CBL píše:Dakujem.Mate naozaj talent na kreslenie v malovani :wink: . A ten šnek ked je z mosadzi obidva casti mohlo by to ist?
Já mám oz. kolo na závitovce přes dvojitou kontramatku, tj. ozubené kolo mezi dvěma matkami a matky i s kolem v dalším páru kontramatek. Drží to dost pevně, ještě to ani jednou nepovolilo,.. :wink:
Ale uznávám, že nejlepší je červík.
Futaba attack 2er 2kanal
nosram hawk reverse
permax 600 7.2V
pajero- tamiya cc-01
Futaba attack 2er 2kanal
nosram hawk reverse
permax 600 7.2V
pajero- tamiya cc-01
Už som urobil z časťi zadnu napravu. O chvíľu zašlem foto. www.mgrcmodely.717.cz
Futaba attack 2er 2kanal
nosram hawk reverse
permax 600 7.2V
pajero- tamiya cc-01
Futaba attack 2er 2kanal
nosram hawk reverse
permax 600 7.2V
pajero- tamiya cc-01
Je vidět, že sis vzal z mojí nápravy hodně,.. ale,..CBL píše:Už som urobil z časťi zadnu napravu. O chvíľu zašlem foto. http://www.mgrcmodely.717.cz
..,takhle bude osa nápravy trpět šíleným třením mezi tou závitovkou a stěnou, já tam mám ložiska, proto to nevadí, ale tohle skoro nepojede pokud bude model těžší (i lehčí),..
..,a mimoto ta závitovka je dost ostrá, pokud tam dáš motor kterej to přecijenom výkonem urve, rozbrousí ti to ty stěny a budeš tam mít vůle,..
.. -> LOŽISKA TO ŘEŠÍ :wink: ..
Ja to nemam ešte dokoncene to je len hlavny rozvod potom tam este dodam tyce s loziskami. Potrva to este take 3 dni pokym bude dokoncena :wink: Ale na ten zavit neviem ci sa mi podari dat ložiskáSQD píše:Je vidět, že sis vzal z mojí nápravy hodně,.. ale,..CBL píše:Už som urobil z časťi zadnu napravu. O chvíľu zašlem foto. http://www.mgrcmodely.717.cz
..,takhle bude osa nápravy trpět šíleným třením mezi tou závitovkou a stěnou, já tam mám ložiska, proto to nevadí, ale tohle skoro nepojede pokud bude model těžší (i lehčí),..
..,a mimoto ta závitovka je dost ostrá, pokud tam dáš motor kterej to přecijenom výkonem urve, rozbrousí ti to ty stěny a budeš tam mít vůle,..
.. -> LOŽISKA TO ŘEŠÍ :wink: ..
Futaba attack 2er 2kanal
nosram hawk reverse
permax 600 7.2V
pajero- tamiya cc-01
Futaba attack 2er 2kanal
nosram hawk reverse
permax 600 7.2V
pajero- tamiya cc-01