TL-01B Expedice

Představení vašich modelů, fotografie ze stavby a ježdění.
Odpovědět
Michael Hille
Občasný přispěvatel fóra

TL-01B Expedice

Příspěvek od Michael Hille »

Zdravím lidičky.
Po dlouhý odmlce jsem se zas vrátil trochu k RC modelařině.
Pořídil jsem si od kolegy z práce monster truck na podvozku TL-01B. Hned bylo jasný že to je moc rychlí,takže jsem namontoval graupnera400 s převodovkou a převodovým poměrem tuším 16:1,co mi zůstal z rozestavěný liazky.

Včera jsem byl auto testovat,motor jede dobře,možna mu někdy chybí krouťák,ale co nejvíce vadí,je absence uzávěrky difů. Jak nejlíp toto vyřešit aby vyšplhal do kopečka na 4*4 pohon????
Nechci z toho dělat trialku,spíš nějakou expedici. Měl jsem na mysli něco na bázi pajera či podobných jeepů.

Trochu příjde ještě zvednout,v trávě a na šiškách se občas zadrhl,i přesto že má nějaký 122mm pneu. Zkusím do tlumičů hustční olej a jiný pera.
Pajik_CZ
Nováček na fóru

Re: TL-01B Expedice

Příspěvek od Pajik_CZ »

tak diferenciál se nesnáze uzavírá třeba tavným lepidlem - nalej ho dovnitř co se vejde (bacha aby to šlo uzavřít) a je to. V případě potřeby se to nechá i sundat. víc ohledně expedicí najdeš spíš na rc4x4.cz
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

Tavné lepidlo bude stačit , pro začátek zalej(zavři) jen zadek , je to poměrně jednoduchá operace díky dělenýmu šásku v zadní části.
Mám zkušenost , že v kombinaci s měkkými pneumatikami ten zavřenej zadek úplně stačí.

Co se týká těch převodů , těch 1:16 se mně zdá poměrně hodně .
To máš hnaný na kardan , nebo jak ??
Protože pokud by jsi vrazil motor s převodovkou 1:16 na původní místo před zadním kolem a následovaly by všechny původní převody TLka cca.1:8 tak to musí být šnek plazivec.
Michael Hille
Občasný přispěvatel fóra

No model je rychlejší,ale oproti předchozímu johnsonu je to vycházková jízda.
Motor má už na sobě převodovku,pasuje místo původního,žádnej další kardan tam už neni. Pastorek jsem nalisoval na výstupní hřídel a bylo.
Měké pneu určo,převážně plánuju terén. Ok,díky za rady do začátku.
Už jsem koukal jak potvoru zvednout,ještě tu je možnost přidělat na horní hranu šasi profil a do toho uchytit čepy tlumičů místo do šasi,kde jsou docela nízko uchycený a sklonem se hodně zmáčknou...
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

Co se týká uchycení tlumičů , je to už vymyšlený a existuje i jednoduchý nákres - šablona na vyřezání novýho držáku z Al plechu , ten se montuje na původní parohy čímž to celkově i zpevní jelikož se rády lámou , zvlášť u TL 01-B.
Šablona - nákres se potuloval někde po Tamiyaforu i po RC-auta.net

Jinak ta převodovka mně nejde do hlavy , to přeci nemůže být 1:16 , to by ten motor 400 musel točit víc jak 60 000 otáček -surprised

Tu mně musíš nafotit - nedá mně to spát :mrgreen:
Kuba-Brno
Nováček na fóru

Příspěvek od Kuba-Brno »

Tak takhle jsem přestavoval já, pro inspiraci fotky: https://picasaweb.google.com/ceillings/TuningUnimoga#
Michael Hille
Občasný přispěvatel fóra

Tak slibovaný fotky.
Motor s převodovkou je od George,původně to bylo zamyšlený pro liazku jako tahače,nikoliv trialku.
Nákres jsem nenašel,už mám nějakou představu,hodim to na papír a zkusím nechat vyříznout,zas tak obtížný to nebude si myslim...
Přílohy
S6301092.JPG
S6301091.JPG
S6301090.JPG
Michael Hille
Občasný přispěvatel fóra

Z kolikátky ALU byla ta výztuha????postačí 1.5 nebo 2mm????
David
Senior člen fóra

Příspěvek od David »

A takhle přestavuju já TLko http://dave1233.rajce.idnes.cz/Tatra_815-7_8x8/ jen pro inspiraci. Nejnovější popkroky tam zatím nejsou. Je to v měřítku 1:8,3 a bude z toho funkční T813 raketomet s ráží 20mm. -biggrin
David
Michael Hille
Občasný přispěvatel fóra

Tak,zadní diferák má uzávěrku,je to oproti originálu veeeelký rozdíl:-)
Na čela rámu jsem dal prozatim výztuhu z plechu 0.6mm,až dorazí materiál,bude vyměněno za hliník.
Jelikož byla obluda na můj vkus nízko v terénu,dostala pod pružiny podložky,budou nahrazeny kulatinou,výsledek je parádní,auto si udržuje skoro pořád stejnou světlou výšku a neškrtá na sebemenší nerovnosti
Přílohy
S6301118.JPG
S6301117.JPG
S6301112.JPG
Slick7
Senior člen fóra

Příspěvek od Slick7 »

a takhle by to nějak mělo vypadat, až dokončíš přestavbu? :rofl
Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
TXT Tarantule, CB-MB Actros, T813 6x6TP, T816Tomeček Dakar, CC-01, AP-50, AP-32
Michael Hille
Občasný přispěvatel fóra

No,něco podobnýho z toho vyleze,teda jestli má CC-01 podobnej rozvor jak TL-ko,jinak budu muset šáhnout po šásku co by pasovalo....
Odpovědět