Tamiya fórum

Do tohoto fóra prosím pište příspěvky a dotazy na témata, která nejdou zařadit nikam jinam :-)
Odpovědět
Uživatelský avatar
Mila198
Junior člen fóra
Příspěvky: 168
Registrován: 16 bře 2012 08:06
Účastník závodů RCTT: ne
Bydliště: LIBEREC
Kontaktovat uživatele:

Tamiya fórum

Příspěvek od Mila198 » 16 lis 2018 13:27

Jelikož už několik měsíců nemohu sledovat Tamiya fórum, protože se mi tam pokaždé zobrazí
Forbidden
You don't have permission to access /search.php on this server.

a na internetu jsem o tom moc nenašel, tak bych se rád zde zeptal, jestli je tu někdo, kdo by poradil... :cry

Zdenda
Junior člen fóra
Příspěvky: 103
Registrován: 02 pro 2008 18:52
Účastník závodů RCTT: ne
Bydliště: Kunčina okr. Svitavy

Re: Tamiya fórum

Příspěvek od Zdenda » 16 lis 2018 18:12

Možná se mýlím, ale napadá mě jedna věc. Je možné, že máš v okolí někoho, kdo se tam nechoval nejlépe a admin zablokoval IP adresu toho internetového vysílače, na který jsi připojen. Zkusil ses na Tamiya forum připojit někde odjinud, třeba z práce nabo tak podobně?

Jirkacbx
Nováček na fóru
Příspěvky: 37
Registrován: 22 led 2006 22:49
Účastník závodů RCTT: ne
Bydliště: Sedliště u Nepomuka,okr. PJ
Kontaktovat uživatele:

Re: Tamiya fórum

Příspěvek od Jirkacbx » 16 lis 2018 21:04

Tamiya forum běží normálně,POKUD poskytovatel netu pracuje správně.
Tady nějaký vysvětlení o nepřístupnosti fora.
.....................................................................
Trochu jsem problém s chybou 403 pohledával na netu.
A není přesně zřejmý,díky čemu a jak se to děje.
Tady pár MOŽNÝCH problémů.
............................
403: přístup odmítnut. Možná se připojuješ ze zdiskreditované IP-adresy, odkud se odesílá mnoho spamu nebo nějaký virus z této IP atakuje jiné počítače, takže se dostala na černou listinu a správce fóra si to hlídá.Nebo administrátor odjel na dovolenou a spadl mu server.Doporučuji vyzkoušet přístup z jiného počítače z jiné IP-adresy (třeba od kamaráda).

Nejede mi to ani v Chrome ani v IE. jakoby to bylo blokováno poskytovatelem (O2), ale proč? Antivir mám ESET Smart Security.
Chyba není na vašem přijímači, ale u Velkého Bratra.
Doporučuji poslat stížnost poskytovateli na špatné směrování (aby laskavě vraceli korektní DNS záznam) nebo odstoupit od smlouvy a změnit poskytovatele (předtím ale vyzkoušet, zda přes něj stránka funguje).
Čím víc takových případů, tím větší bude tlak na poskytovatele, aby tohle svinstvo nepoužívali!
Často se vyskytuje chyba 403 Zakázáno (Přístup byl odepřen). To znamená, že server porozuměl vaší žádosti, ale nedostanete přístup. Obvykle k tomu dojde, pokud chcete přistupovat k stránce, která není přístupná obyčejným uživatelům (například správní oddíl nebo soubory .htaccess). Správce serveru zavírá přístup k těmto oddílům pomocí speciálních konfiguračních souborů. Také může server vrátit tuto chybu, pokud je příliš mnoho zásahů ze stejné IP adresy. Pokuste se projít proxy server nebo znovu připojit k Internetu, pokud máte dynamickou IP adresu.
.................................
Tolik zatím ode mně,WINa jsem už kontaktoval a zkusí bud sám nebo s pomocí někoho na problém s odmítnutým přístupem na forum to "nějak" pořešit.

Pár návrhů na řešení bych měl,ale většině se to nebude líbit a zbytek členů to nezvládne díky zaostalosti zaměstnavatelů a podobně :-)
Změnit poskytovatele netu.
PC s Windows "něčím" důkladně pročistit a zbavit se bordelu.
Přejít na Linux,bez antiviru a bordelu a chodit na forum relativně v klidu :-)

A KDYŽ se Vám zobrazí chyba 403,klikněte v adresním řádku na ty ikonky před adresou fora a napište,co je za čísla za 403kou či co to vypisuje víc.Zatím se tu objevovaly JEN obecný informace o nepřístupnosti fora,tak at se to nějak dá do kupy rozumně .
Případný screeny/otisky obrazovky vypoví víc než abych Vás otravoval po mejlu či SZ a doloval z Vás informace.
Ještě případně připište poskytovatele netu,operační systém a prohlížeč.
Jen holt má asi Tamiya forum lepší zabezpečení než podobný fora,do tohohle nevidim.
Sparrowhawk VX rally
AX10 "Bětka" nově
2x FG na experimenty

Uživatelský avatar
Mila198
Junior člen fóra
Příspěvky: 168
Registrován: 16 bře 2012 08:06
Účastník závodů RCTT: ne
Bydliště: LIBEREC
Kontaktovat uživatele:

Re: Tamiya fórum

Příspěvek od Mila198 » 16 lis 2018 22:15

Díky za odpovědi, ale já jsem víc modelář, než specialista na počítače, takže ani moc nevím, co mi píšete, a co bych měl udělat.

Uživatelský avatar
chazzy93
Junior člen fóra
Příspěvky: 246
Registrován: 18 led 2014 11:10
Skype: haassiuum
Účastník závodů RCTT: ne
Bydliště: Rajhrad u Brna

Re: Tamiya fórum

Příspěvek od chazzy93 » 16 lis 2018 22:45

Jé, já mám stejný problém už jakou dobu. Nejde mi se připojit pouze na domácí Wi-Fi (posktovatel O2). CHvílu sem to zkoušel řešit, ale pak sem se na to vykašlal. Mohl bych se zkusit zeptat ve škole ajťáků, příp. kamoše, pokud by byl zájem.
Edit: Nedávno jsem si kupoval nový notas a při té příležitosti sem i přemisťoval jeden ze dvou routerů. Pak fórum chvílu fungovalo, ale asi 2 dny zpátky mi zase přestalo fungovat a opět se mi objevuje hláška '403 Forbidden' ... Nemám to vyzkoušený, ale teoreticky by mohlo stačit vypnout a zapnout router.
Martin Haas
Tatra 805 valník, 1:10
Mitsubishi Pajero, CC-01
Ford F-250 Super Duty Cab, homemade podvozek
Mercedes-Benz Unimog 1:10-rozestavěno
http://kenny666.rajce.idnes.cz/

Uživatelský avatar
Mila198
Junior člen fóra
Příspěvky: 168
Registrován: 16 bře 2012 08:06
Účastník závodů RCTT: ne
Bydliště: LIBEREC
Kontaktovat uživatele:

Re: Tamiya fórum

Příspěvek od Mila198 » 17 lis 2018 22:33

Tak jsem zkoušel vypnout router, ale nepomohlo to. Možná by pomohlo se zeptat těch ajťáků ve škole, nebo přímo na Tamiyafóru, já bych to zkusil, ale bohužel se tam nedostanu. Dnes mě napadlo, zkusit napsat jen www.tamiyaforum.cz, a ono se mi objevilo toto

Obrázek

ale po kliknutí opět známý error.

Waldas
Senior člen fóra
Příspěvky: 301
Registrován: 06 říj 2014 19:52
Účastník závodů RCTT: ne

Re: Tamiya fórum

Příspěvek od Waldas » 19 lis 2018 09:17

Mne to ide normalne. Klikni na ten link, alebo hned na toto: http://www.forum.tamiyaforum.cz/

Martin77
Nováček na fóru
Příspěvky: 16
Registrován: 16 říj 2018 19:08
Účastník závodů RCTT: ne
Bydliště: Kopřivnice

Re: Tamiya fórum

Příspěvek od Martin77 » 20 lis 2018 19:02

Forbidden
You don't have permission to access / on this server.
Chyba 403, taky mi to dělá :head

Uživatelský avatar
chazzy93
Junior člen fóra
Příspěvky: 246
Registrován: 18 led 2014 11:10
Skype: haassiuum
Účastník závodů RCTT: ne
Bydliště: Rajhrad u Brna

Re: Tamiya fórum

Příspěvek od chazzy93 » 20 lis 2018 20:42

Milane a Martine, co máte za poskytovatele internetu?
Martin Haas
Tatra 805 valník, 1:10
Mitsubishi Pajero, CC-01
Ford F-250 Super Duty Cab, homemade podvozek
Mercedes-Benz Unimog 1:10-rozestavěno
http://kenny666.rajce.idnes.cz/

Martin77
Nováček na fóru
Příspěvky: 16
Registrován: 16 říj 2018 19:08
Účastník závodů RCTT: ne
Bydliště: Kopřivnice

Re: Tamiya fórum

Příspěvek od Martin77 » 20 lis 2018 20:54

Mám to od kabelovky tady v Kopřivnici
edit: ze srandy sem to skusil rozjet v telefonu, a přes wifi nic, ale na datech naskočilo, ještě někdy zkusím u někoho s jiným providerem

Uživatelský avatar
chazzy93
Junior člen fóra
Příspěvky: 246
Registrován: 18 led 2014 11:10
Skype: haassiuum
Účastník závodů RCTT: ne
Bydliště: Rajhrad u Brna

Re: Tamiya fórum

Příspěvek od chazzy93 » 20 lis 2018 21:08

Hm, škokda že nemáš O2, už bych jim psal mail, jak mají špatný služby... :-D Což bych ostatně měl udělat tak jako tak :D Jinak tenhle problém sem měl už asi před půl rokem, forum mi prostě nefungovalo(a nefunguje stále) na domácí Wi-Fi, na všech zařízení. Ale na datech jelo vpoho. Ale nikdo mi neřekl žádný řešení. Takže sem se na to vykašlal a nechal to být. A jak sem už psal, po koupi noťasu a štelování s routerem zase nějakou dobu šlo. Každopádně to vypadá na chybu u provozovatele toho fóra, takže by bylo fajn, kdyby to konečně začal tamní admin řešit.
Martin Haas
Tatra 805 valník, 1:10
Mitsubishi Pajero, CC-01
Ford F-250 Super Duty Cab, homemade podvozek
Mercedes-Benz Unimog 1:10-rozestavěno
http://kenny666.rajce.idnes.cz/

Odpovědět